Record de români și bulgari în Marea Britanie

Data publicării:
londra

Numărul cetăţenilor români şi bulgari care muncesc în Marea Britanie a ajuns la un nivel record. Datele oficiale arată că în perioada aprilie-iunie aproape 400.000 de români şi de bulgari au ales să plece în Marea Britanie la muncă în speranţa unui trai mai bun, potrivit publicaţiei Press Association.

Sunt cu 54.000 mai mulţi muncitori români şi bulgari care contribuie la economia Marii Britanii comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Şi nu este de mirare având în vedere că toate sondajele arată că mai mult de jumătate dintre cetăţenii români şi-au pierdut încrederea în ţara lor.

De cealaltă parte, numărul persoanelor care lucrează în Regatul Unit provenite din alte opt state membre din Europa de Est a înregistrat cea mai mare scădere anuală, de 117.000 de persoane, comparativ cu perioada aprilie-iunie din 2017.

În total, aproape 2,3 milioane de cetăţeni ai Uniunii Europene au lucrat în Marea Britanie în ultimele trei luni, cu 86.000 mai puţin decât în urmă cu un an. Este cea mai mare scădere anuală din ultimele două decenii. Aici un rol decisiv îl joacă incertitudinile legate de Brexit.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri