Româncă din Marea Britanie: Am prieteni care aproape mă ajutau să îmi fac bagajele. Am vecini care au primit "surprize" în cutia poştală

Data publicării:
marea britanie

„Nu v-aţi dori să fiţi aici. La câteva ore după referendum, totul se pare că s-a întors. Am prieteni, să-i numim aşa, de zece ani, care mai aveau puţin şi mă ajutau să-mi fac valizele să plec. Mi s-a spus de nenumărate ori să plec în Germania, Franţa, oriunde, chiar şi în România. Nu sunt dorită. Gândiţi-vă, fiind aici de 13 ani. Asta e casa mea acum. Votul de a ieşi din UE a mizat foarte mult pe ura mai mocnită a englezului către migranţi. La fiecare problemă, migranţii sunt de vină, cu toate că englezul de rând n-ar vrea să facă joburile pe care mulţi dintre noi le-am făcut sau le facem. Au vizat foarte mult pe această ură. În momentul în care s-a votat să iasă cu o marjă foarte mică, atunci li s-a dat mână liberă acestor persoane. Din păcate, rupturile sociale care se întâmplă acum sunt absolut şocante”, povesteşte Oana Gorcea.

Aceasta a povestit că a asistat personal doar la agresiuni verbale, dar că sunt şi colegi care au asistat la agresiuni fizice, mai ales către polonezi: „Dacă îi aud pe stradă îi împing, le spun să plece. Am avut vecini cu familii care au primit tot felul de "surprize" în cutia poştală. E o atmosferă pe care nu m-am gândit niciodată că o s-o resimt sau o s-o resimţim în Marea Britanie”.

Întrebată dacă îi este teamă să trăiască acolo, Oana Gorcea a răspuns că în ultimele patru zile a căutat informaţii să plece în altă ţară.

Ea afirmă că lucrează pentru o multinaţională cu sedii în Europa şi că ar putea să plece, dar decizia nu este uşoară deloc.

Cu toate că ia în calcul plecarea din Marea Britanie, ea spune că nu ia în clacul revenirea în România.

Are şi explicaţii în acest sens: „Nici în ţară, lucrurile nu sunt foarte roz. Persoane ca mine probabil nu şi-ar putea găsi un loc de muncă aşa cum îl am acum şi mai ales în ţară instabilitatea e mare”.



Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri