Românii din Italia, furioși că nu mai au voie să circule cu mașinile înmatriculate în țară

Data actualizării: Data publicării:
masina italia

Protest spontan al unui grup de români din Milano, care cereau lămuriri în legătură cu noul Cod Rutier intrat în vigoare în Italia pe 4 decembrie.

Oamenii au spus că au venit într-un număr atât de mare, încât italienii au blocat accesul în clădire la un moment dat.

Legea prevede că persoanele care au rezidenţa de peste 60 de zile în această ţară nu mai au voie să circule cu o maşină înmatriculată în străinătate. Mai mulţi conaţionali s-au plâns că au fost opriţi în trafic şi amendaţi chiar şi cu peste o mie de euro. În plus, maşinile le-au fost confiscate, fiindcă aveau plăcuţe de înmatriculare româneşti.

Ministerul român de Externe a reacţionat ieri în cazul modificărilor aduse la Codul Rutier din Italia. Oficialii de la Bucureşti spun că fac tot posibilul pentru a preîntâmpina discriminarea cetăţenilor români din Peninsulă.

Român din Italia: Nu ştim ce să facem. Autorităţile italiene refuză să ne dea mai multe informaţii, stăm aici, fără să ştim ce să facem. Ne găsim într-o situaţie critică. Oamenii încearcă să plece cu maşinile acasă, în România şi, ce să vedeţi, ne aşteptă la Trieste şi ne opresc rând pe rând şi ne fac amenzi. Ni se pare un abuz, este mult prea mult.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri