Teroristul „cool” din bar. Cum și-a găsit adăpost unul dintre cei mai căutați oameni din Europa

Data publicării:
abrini captura

„Era un tip relaxat şi absolut normal”, a povestit Myriam, femeia de 43 de ani abordată săptămâna trecută de Mohamed Abrini într-un bar din Anderlecht. Ea avea nevoie de nişte bani, iar el de un loc în care să stea.

Myriam a povestit, într-un interviu în care vocea i-a fost distorsionată pentru protejarea identităţii, cum l-a cunoscut pe unul dintre cei mai căutaţi oameni din Europa. Era într-un bar, iar un bărbat s-a oferit să-i plătească băutura. Aşa a intrat în vorbă cu Abrini.

Un tip foarte simpatic. Mi-a dat mai mult decât i-am cerut. Era burduşit de bani: bancnote de 50 de euro, de 20 de euro. Îi ceri doi euro, el îţi dă 10, apoi încă 20. Mi-a povestit că părinţii lui sunt în Germania şi se întorc vineri. Mi-a spus că şi-a pierdut actele şi nu se poate caza la hotel. Nu a insistat să vină la mine. Abia mai târziu mi-a propus asta. A dormit două nopţi la mine. Mi-a dat şi bani pentru cumpărături, luam împreună micul dejun. Nu mi s-a părut nimic ciudat. Glumea, era vorbăreţ, un tip normal. Un tip cool, chiar foarte cool. Se prefăcea foarte bine. Nu ai fi zis că este el”, povestește Myriam, gazda lui Mohamed Abrini.

Myriam spune că abia câteva zile mai târziu a făcut legătura între oaspetele ei şi portretul robot al suspectului de pe aeroportul Zaventem. N-a mai apucat să anunţe autorităţile, pentru că poliţia era deja la uşa ei.

Când am deschis uşa să ies, poliţiştii urcau scările. Mi-au spus să cobor şi m-au întrebat dacă e cineva acasă. Le-am spus că a fost la mine şi m-au dus la secţie. Sunt foarte, foarte şocată. Nu mai pot să dorm. Când îi văd fotografia, mă apucă tremuratul”, spune Myriam.

Varianta ei i-a convins, cel puţin deocamdată, pe anchetatori şi a fost eliberată. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri