Trei zile de doliu național după atentatul din Nisa

Data publicării:
manuel valls getty 497089034

Timp de trei zile toate steagurile vor fi coborâte în bernă pe clădirire publice. 

„Președintele a mai decis doliu național pentru următoarele trei zile: 16, 17 și 18 iulie. Toate steagurile vor fi coborâte în bernă. Franța nu va ceda amenințării teroriste. S-au schimbat timpurile și Franța nu vrea să trăiască sub această amenințare a terorismului. Este mesajul președintelui Republicii, țaara a dat dovadă de solidaritate, Franța a fost lovită încă o dată tocmai de 14 iulie. Au vrut să lovească în unitatea noastră națională, iar singurul răspuns responsabil al Franței este că țara noastră va rămâne fidelă ideii de 14 iulie”, a spus premierul francez. 

De asemenea, Manuel Valls a precizat că miercuri va fi adoptat proiectul de lege care prevede prelungirea stării de urgență din Franța cu încă trei luni. 

„Urgența momentului este acordarea de asistență familiilor, identificarea victimelor. Toate serviciile statului sunt mobilizate pentru a ajuta familiile și pentru a le susține în aceste momente dificile, pe plan medical și plan psihologic.

Despre gestiunea operațiunilor care sunt sub autoritatea prefectului din regiunea Nisa, s-au luat următoarele măsuri: celula inter-ministerială de criză a fost activată, departamentul maritim a fost plasat la nivel de alertă de atentat, secțiunea antiteroristă a Parchetului din Paris a deschis o anchetă pentru terorism, datele vor fi anunțate de procurorul Republicii. Președintele a decis să mențină nivelul de alertă maximă a operațiunii Santinela și s-a recurs la rezerva operațională.

Sunt efective suplimentare care au fost mobilizate, care ne vor permite să menținem vigilența și protecția cetățenilor noștri pe durata necesară. Operatiunile sunt în curs de derulare împreuna cu jandarmeria națională.

Se pregătește un proiect de lege care va permite prelungirea stării de urgență pentru încă trei luni va fi prezentat în Guvern marțea viitoare, Parlam va examina textul, iar miercurea viitoare Parlam va aproba această prelungire”, a precizat premierul Franței. 

Manuel Valls a spus că Franța se află într-o situație de război, dar că țara nu se va lăsa destabilizată de teroriști. 

„Terorismul e o amenințare importantă la adresa noastră și va fi în continuare, din păcate, iată, astfel de evenimente care au făcut din nou victime nevinovate. Suntem într-o situație de război. Teroriștii care au instaurat panică printre noi. Franța e o țară măreață, o democrație care nu se va lăsa destabilizată”, a spus prim-ministrul francez. 

Un terorist a ucis, în noaptea de joi spre vineri, la Nisa, cel puţin 84 de persoane, printre care şi copii, după ce a intrat cu viteză, cu un camion, în mulţimea strânsă pentru a vedea focurile de artificii pe celebra Promenade des Anglais.

Citiți și:
Atentatul de la Nisa. Filmul evenimentelor
Atentat la Nisa. Peste 50 de copii au fost duși la spital
Atentat la Nisa. Martor: „E groaznic să vezi un copil care îți întindea mâna să-l ajuți și nu puteai”
Atentat la Nisa. Șoferul a fost identificat. Polițiștii fac percheziții la locuința lui

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri