Ucrainenii, liberi să circule în UE fără vize

Data publicării:
51st Munich Security Conference
Foto: Gulliver/GettyImages

De duminică, 11 iunie, ucrainenii pot circula liber în Uniunea Europeană, cu excepţia Marii Britanii şi Irlandei, fără să aibă nevoie de vize. Condiția este să aibă pașapoarte biometrice.

Evenimentul a fost sărbătorit de către preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, la un punct de trecere a frontierei al ţării sale cu Slovacia. Liderul de la Kiev a primit o cheie simbolică a unei uşi de intrare în spaţiul Uniunii.

Dacă pentru preşedinte lucrurile au fost uşoare, restul ucrainenilor care au trecut frontierele terestre spre Slovacia, Ungaria sau Polonia, a fost ceva mai complicat din cauza cozilor uriaşe.

Potrivit presei ucrainene, marile aeroporturi din Uniunea Europeană au început să îi lase pe ucraineni să intre fără să verifice vizele.

Ucrainenii pot rămâne în ţările comunitare pe o perioadă de 90 de zile, fără întrerupere. 

Și Poliția de frontieră din România anunță că începând cu data de 11 iunie 2017, cetățenii Republicii Ucraina, titulari de pașapoarte biometrice, pot intra în România și ramâne pe teritoriul țării noastre fără a avea obligația de a deține viză, pentru șederi a caror durată totală nu depașește 90 de zile, în cursul oricarei perioade de 180 de zile.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri