UK revine | Nu va cere liste cu angajaţii străini

Data publicării:
Britain Reacts To The EU Referendum Result
Foto: Gulliver/Getty Images

Londra nuanţează informaţiile apărute în presă cu privire la străinii care lucrează în Regat. Nicio companie nu va fi obligată să publice listele cu angajaţii lor străini.

Ministrul Apărării de la Londra susţine că presa a interpretat eronat proiectul prezentat la Congresul Partidului Conservator. Companiile ar putea fi rugate să furnizeze doar numărul angajaţilor străini şi specializarea.

Informaţiile ar urma să fie folosite la identificarea domeniilor pentru care autorităţile să acorde mai multe vize de muncă.

Nu vom cere companiilor să listeze, să numească sau să identifice muncitorii străini pe care îi au. Companiile au deja obligaţia ca atunci când angajează persoane din afara UE să efectueze mai întâi căutări pe piaţa muncii interne, trebuie să facă public locul de muncă timp de 28 de zile şi apoi trebuie să demonstreze că niciun britanic nu a aplicat. Vrem să vedem mai exact care este dependenţa de forţa de muncă străină în fiecare domeniu. Acest lucru prespune ca firmele să ne furnizeze doar cifre pe care nu le vom publica, nu vom identifica pe nimeni, dar ar fi interesant să ştim dacă, de exemplu, industria de pescuit, sectorul agricol, sectorul bancar au o mare dependenţă de forţa de muncă străină,” a declarat Michael Fallon, ministrul Apărării din Marea Britanie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri