Vaticanul, atent la protestele din România. Mesajul Papei Francisc

Data actualizării: Data publicării:
Pope Francis Appoints New Cardinals
VATICAN CITY, VATICAN - NOVEMBER 19: Pope Francis holds his speech during the Ordinary Public Consistory at St. Peter's Basilica on November 19, 2016 in Vatican City, Vatican. Thirteen of the new Cardinals will be under 80 years and will be eligible to vote in a conclave. (Photo by Franco Origlia/Getty Images)

Mesaj răspicat de la Vatican: corupţia începe cu puţin apoi se ajunge la păcat şi decădere! Sunt vorbele Papei Francisc, rostite într-o predică la Vatican, relatează Digi24. Declaraţia a fost preluată şi de ediţia în limba română a Radio Vatican.

Concret, Suveranul Pontif a ţinut să atragă atenţia că nu poate exista un dialog despre nimic ce reprezintă răul. A făcut evident trimitere la Biblie - a amintit de povestea Evei, ispitită de șarpe.

„Corupția începe cu puțin, cu dialog: "Dar nu, nu este adevărat că îți va face rău acest fruct! Mănâncă-l, este bun! Este un lucru mic, nimeni nu își dă seama. Fă-o, fă-o!" Și puţin câte puţin, puţin câte puţin, se cade în păcat, se cade în corupţie”, a spus Papa Francisc.

Afirmaţiile Papei Francisc vin la câteva zile după ce L'Osservatore Romano, oficiosul Vaticanului, a publicat un articol despre situaţia din România, pe care o numeşte o "criză profundă".

Textul atrage atenţia şi asupra modului în care s-au comportat parlamentarii puterii, în frunte cu şefii celor două Camere, atunci când preşedintele Klaus Iohannis a vorbit în Parlament.

Radio Vatican, care vorbeşte de acest articol, dă de înţeles că asemenea acţiuni ar putea complica aranjamentele pentru viitoarea vizită în România a Papei Francisc, care duce la rândul său o luptă împotriva corupţiei din Biserica Catolică.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri