Video. Armata franceză a cântat Daft Punk pentru Donald Trump

Data publicării:
parada franta

Franţa, umăr la umăr cu Statele Unite. Acesta a fost unul dintre mesajele defilării grandioase de la Paris, de ziua Bastiliei. Patru mii de militari au defilat pe Champs Elysees, în timp ce zeci de avioane şi de elicoptere au survolat centrul capitalei franceze. Preşedintele Emmanuel Macron a urmărit parada de aproape două ore împreună cu invitatul său de onoare, preşedintele american Donald Trump. Cele două mari puteri au marcat astfel 100 de ani de la intrarea Americii în primul război mondial, alături de Antanta. 

Emmanuel Macron a transmis primul său mesaj în calitate de preşedinte de Ziua Franţei, la finalul paradei de pe Champs Elysees. A mulţumit Statelor Unite pentru că au fost alături de Franţa în Primul Război Mondial şi a rămas şi acum un aliat al Hexagonului.

Istoria Franţei nu începe la 14 iulie 1789, dar în acea zi poporul francez a decis ce idealuri vrea să urmeze. Am avut, de asemenea, aliaţi de nădejde, prieteni care ne-au venit în ajutor. Statele Unite ale Americii, de exemplu. De aceea, nimic nu ne va despărţi, niciodată. Prezenţa astăzi alături de mine a preşedintelui SUA, domnul Donald Trump şi a soţiei sale, constituie un simbol al acestei prietenii, dincolo de vremuri. De aceea, doresc să le mulţumesc, să mulţumesc Statelor Unite ale Americii pentru ceea ce au făcut cu o sută de ani în urmă”, afirmă Emmanuel Macron.

Parada s-a încheiat într-un ton vesel, după ce fanfara armatei franceze a cântat melodia lui Daft Punk, Get Lucky.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri