VIDEO. Cât de puternice sunt jeturile tunurilor de apă ale Jandarmeriei franceze

Data actualizării: Data publicării:
protestatari franta jet apa 2

Protestele vestelor galbene au continuat în Franța, pentru al nouălea weekend la rând. Iar violențele au fost nelipsite. Au fost ciocniri între protestatari şi forţele de ordine în Toulouse, Rouen, Strasbourg, dar și la Paris.

În capitala Franţei, protestul a început calm, dar pe măsură ce au trecut orele, situaţia s-a tensionat: manifestanţii au spart vitrinele mai multor magazine de pe Champs Elysee şi au aruncat cu sticle incendiare în forţele de ordine.

Unii dintre ei veniseră pregătiţi cu măşti de gaze, căşti de protecţie, arme albe sau fumigene. Jandarmii au ripostat cu gaze lacrimogene şi tunuri cu apă.

Mai multe vehicule blindate şi 80.000 de ofiţeri de poliţie au fost mobilizaţi pe străzi. Doar în Paris au fost reţinuţi peste 70 de oameni.

Ministerul francez de Interne a anunţat că 84.000 de „veste galbene” au manifestat, sâmbătă, în întreaga Franţă. Faţă de săptămânile trecute, numărul manifestanţilor a crescut: la 29 decembrie au fost 32.000 şi la 5 ianuarie 50.000. Însă în 17 noiembrie, în prima sâmbătă de proteste, au ieşit în stradă 282.000 de „veste galbene”.

La fel ca săptămânile trecute, situaţia a degenerat în mai multe oraşe, înregistrându-se ciocniri între manifestanţi şi forţele de ordine. De asemenea, jurnalişti au fost agresaţi de manifestanţi. Au fost reţinute în total 244 de persoane.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri