VIDEO. Francois Hollande, huiduit la Nisa

Data publicării:
hollande

Christelle Hespel a declarat pentru agenţia americană că este „dezgustată” de ambii lideri şi i-a acuzat că nu au reuşit să-i apere oraşul, scrie News.ro.

„Domnul Estrosi este de dreapta. Domnul Hollande e de stânga. O spun şi o spun tare, cei doi sunt nişte criminali”, a declarat o locuitoare, în vârstă de 38 de ani, a Nisei.

Guvernul Hollande, care a atins un nou nivel-record de nepopularitate, a fost zguduit recent de acuzaţii potrivit cărora serviciile franceze de informaţii au eşuat în gestionarea ameninţării teroriste din ţară.

Hollande a îndemnat vineri la „unitate” şi „coeziune” după atacul de la Nisa, soldat cu 84 de morţi, avertizând că nu intenţionează să se „coboare” la „jigniri” şi „excese”, în contextul în care o parte a opoziţiei a criticat Executivul extrem de dur vineri dimineaţa, scrie Le Figaro.

„Este rolul meu, este responsabilitatea mea, să nu mă las deturnat de la angajamentul pe care mi l-am asumat în numele francezilor de a-i proteja, de a nu mă coborî la nu ştiu ce jigniri, excese, pentru a răspunde, ci voi răspunde în mod just provocărilor cu care ne confruntăm, alocând toate mijloacele necesare în acest sens”, a declarat Hollande.

El s-a aflat, anterior, la căpătâiul mai multor victime ale atacului.

„Angajamentul este o lecţie pe care trebuie să o învăţăm dintr-un atac, unul în plus după celelalte din aceşti ultimi cinci ani”, a subliniat şeful statului francez.

Citiți și:
Atentatul de la Nisa. Filmul evenimentelor
Atentat la Nisa. Peste 50 de copii au fost duși la spital
Atentat la Nisa. Martor: „E groaznic să vezi un copil care îți întindea mâna să-l ajuți și nu puteai”
Atentat la Nisa. Șoferul a fost identificat. Polițiștii fac percheziții la locuința lui
Atentat la Nisa. Liderii lumii musulmane condamnă atacul

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri