VIDEO. Papa Francisc s-a împiedicat și a căzut pe scenă în Polonia

Data publicării:
papa

Mai mulţi prelaţi au sărit imediat în ajutorul Suveranului Pontif pentru a-l ajuta să se ridice. Din fericire, căzătura provocată de o treaptă pe care Papa nu a văzut-o nu a dus la întreruperea slujbei. Aceasta are loc la Czestohowa, unde se află celebra mănăstire Jasna Gora.

Suvernul Pontif a ajuns în oraşul aflat la peste 200 de kilometri de Varşovia în jurul orei locale 10.30. Mii de oameni au umplut străzile care duc către mănăstire, iar şeful bisericii catolice i-a salutat din papamobil. Slujba oficiată de papa Francisc este dedicată celei de-a 1050-a aniversări a creştinării Poloniei, ţară unde Suveranul a venit pentru a participa la Zilele Mondiale ale Tineretului Catolic.

Sunt aşteptate peste un milion de persoane, iar autorităţile au menţinut pentru acest eveniment o parte din măsurile de securitate adoptate la summitul NATO de la începutul lunii.

Pe străzi au fost scoşi 40.000 de poliţişti şi jandarmi, cărora li se adaugă 9.000 de pompieri şi un număr uriaş de voluntari, pregătiţi de poliţie. Vizita Papei Francisc are o simbolistică aparte, fiindcă Polonia este patria unuia dintre cei mai iubiţi Suverani Pontifi din toate timpurile: Papa Ioan Paul al II-lea, fost arhiepiscop de Cracovia şi al cărui pontificat este al doilea cel mai lung din istorie. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri