VIDEO. Surpriza de Anul Nou de la Dubai a intrat în Cartea Recordurilor

Data actualizării: Data publicării:
dubai zayed

Turnul Burj Khalifa din Dubai a fost și anul acesta ecranul uriaș al unui spectacol de poveste, dar accentul a căzut pe jocul de lumini, și nu pe artificii, cum erau așteptările. A fost, de altfel, surpriza pe care a pregătit-o Dubaiul pentru 2018. Emiratul sărbătorește în 2018 o sută de ani de la naşterea părindelui fondator, iar spectacolul din noaptea dintre ani a marcat acest moment. Fostul preşedinte al Emiratelor Arabe Unite a murit în 2004, la vârsta de 86 de ani.

Unul dintre cele mai aşteptate focuri de artificii din lume era, în fiecare an, la Dubai. Cea mai înaltă clădire de pe glob, Burj Khalifa, este scena unui spectacol extraordinar la care asistă zeci de mii de turişti şi localnici. Înalt de peste 800 de metri, turnul a fost inaugurat în 2010, iar de atunci locuitorii Emiratelor Arabe Unite şi turiştii se pot bucura la fiecare Revelion de un spectacol senzaţional. Tocmai de aceea, Dubaiul are ambiția să pregătească cel mai spectaculos  foc de artificii și să concureze cu Sydney, Hong Kong, metropole unde jocul pirotenic e o minune a tehnicii. 

Anul acesta, emiratul a surprins nu cu artificii, ci cu un grandios spectacol de lumină și culoare.

Spectacolul de lumini proiectat de Anul Nou pe Burj Khalifa din Dubai a intrat, de altfel, în Cartea Recordurilor drept cel mai mare show de lumini şi sunet prezentat pe o singură clădire. Show-ul a fost intitulat „Light Up 2018”, potrivit News.ro.

Recordul anterior la un spectacol de lumini era deţinut de un show prezentat în 2013 în Hong Kong, pe clădirea International Commerce Centre, acoperind o suprafaţă de peste 46.640 de metri pătraţi.

Spectacolul „Light Up 2018” a acoperit o suprafaţă de peste două ori mai mare – de 109.252 de metri pătraţi. 

Pregătirile pentru acest spectacol au început în urmă cu cinci luni, implicând 300 de experţi din întreaga lume. Muzica show-ului a fost realizată de peste 80 de muzicieni din Emiratele Arabe Unite, care au făcut înregistrările în studiouri din Dubai şi Cairo, potrivit site-ului Guinness World Records. 

Autorităţile din Dubai au ales să celebreze Noul An în acest mod, înlocuind spectacolul de artificii grandios, în parte ca măsură de siguranţă pentru oraş, după ce în 2015 un zgârie-nori a fost incendiat de Revelion.

Citiți și:  Revelion 2018. Cum au întâmpinat Anul Nou românii și semenii lor din întreaga lume

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri