VIDEO. Isprava românilor îi inspiră pe umoriştii spanioli

Data publicării:
restaurant teapa romani spania

Isprava celor 120 de români, care au plecat de la restaurant fără să plătească, a ajuns subiect de glume în Spania. Prezentatorul unui talkshow umoristic o numeşte cea mai mare ţeapă din istoria Spaniei, după cea dată de soţul infantei Cristina, condamnat recent pentru fraudă.

Prezentatorul emisiunii a ţinut să spună, totuşi, că românii nu sunt inventatorii metodei de păcălit restaurante şi că mulţi spanioli nu sunt străini de fenomenul care în Peninsula Iberică are şi un nume special - „simpa”, adică să pleci de la restaurant fără să plăteşti.

Andreu Buenafuente: „O să vă vorbesc despre cea mai mare "simpa", concept foarte bun din istoria Spaniei, după cea dată de Urdangarin.

120 de oameni pe care de acum înainte îi vom numi "eroi"... 120, reţineţi numărul! 120 de oameni se duc la un botez şi pleacă fără să plătească.

Cei 120 de invitaţi, cum au plecat ei? Cum organizezi un "simpa" cu 120 de persoane? Au ieşit în şir indian, prefăcându-se că dansează conga.

Drept să vă spun, pe mine m-au cucerit. Cu cât aflu mai multe, cu atât mai simpatici îmi sunt. Conga! Conga de după masă.

Să vă spun ceva. Având în vedere că la o conga întotdeauna se iese din încăpere, patronilor nu li s-a părut suspect că 120 de persoane ieşeau uşurel din restaurant. Am văzut marşuri pentru independenţa Cataloniei cu mai puţini oameni decât dansul ăsta.

Nu vreau să le dau idei, dar dacă într-o zi vedeţi opt milioane de catalani dansând conga, să ştiţi că nu pregătesc un "simpa", ci un "sinspa", adică "fără Spania".

Trebuie să recunoaştem, toţi am făcut măcar o dată o "simpa". Nu zicem unde, să nu ne caute proprietarul, dar am făcut-o. Cine n-a făcut-o nu e spaniol. Pentru că "simpa", siesta şi să bagi pliantele în cutia poştală a vecinului... Dacă nu faci aceste lucruri, ţi se ia cetăţenia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri