VIDEO. Minunile pe care le fac medicii în Siria

Data publicării:
bebelus alep

Imaginea unui copil scos din ruinele unui bombardament din Alep cu chipul acoperit de sânge şi praf a făcut înconjurul lumii. Omran a devenit noul simbol al războiului care chinuie Siria de mai bine de cinci ani. Dar în spatele lui sunt sute de poveşti de supravieţuire despre copii smulşi direct din ghearele morţii. Jurnaliştii Channel Four au documentat o astfel de poveste. Personajul nu are nume, e doar un bebeluş scos fără suflu din pântecele mamei sale rănită după o explozie la Alep şi resuscitat de medici.

Plânsetul bebeluşului din imaginile de mai sus vine după 20 de minute de manevre necontenite de resuscitare. Este cea mai mare recompensă pentru echipa de medici care s-a chinuit să-l salveze.

Abia a venit pe lume în mijlocul unui război. Mama lui nu credea că va apuca să-l audă vreodată plângând. Însărcinată în luna a noua, se grăbea pe jos să ajungă la cel mai apropiat spital din Alep. N-a mai ajuns singură. A fost preluată de o ambulanţă după ce un proiectilul a explodat chiar în preajma ei. Schijele i-au străpuns o mână şi un picior. Pe masa de operaţie, medicii au încercat să o salveze şi pe ea, şi pe copil. Orice viaţă este importantă, într-un oraş în care moartea vine prea uşor.

Doctorii fac miniuni în Siria. Poveşti ca cea a bebeluşului sau cea a lui Omran sunt pentru ei o misiune zilnică. Dar şi ei, la fel ca toată populaţia, sunt în pericol să cadă într-o zi victime ale bombardamentelor. Aproape în fiecare săptămână un spital este lovit de raiduri aeriene. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri