Cât costă să închiriem o mașină

Data publicării:
masini trafic autostrada germania GettyImages-458366558-1

În România, o maşină poate fi închiriată cu preţuri între 23 şi 225 de euro pe zi. Cele mai ieftine sunt maşinile autohtone.

De exemplu, pentru o Dacie producţie 2012, tariful este de 23 de euro pe zi. Preţul poate să scadă până la 14 euro pe zi, dacă încheiaţi un contract mai mare de 22 de zile.

Dacă vreţi o maşină străină, cea mai ieftină costă 29 de euro pe zi. De asemenea, tariful scade la 20 de euro pe zi, în cazul în care vreţi să o folosiţi mai mult de 22 de zile. Pentru perioade mai mari, preţurile sunt negociabile.

Puteţi cere şi extraopţiuni. De exemplu, pentru un scaun de copil sau pentru portbagaj suplimentar, plătiţi 3 euro pe zi, în timp ce pentru sistemul de navigaţie veţi plăti cinci euro. Pentru încheierea contractului de închirieri auto trebuie să îndepliniţi câteva condiţii, în funcţie de firma de la care luaţi maşina.

Unele firme cer să aveţi peste 21 de ani şi permisul mai vechi de un an. Mai aveţi nevoie de actul de identitate şi de permisul de conducere.

Atenţie! Veţi plăti 100 de euro dacă pierdeţi cheia sau actele maşinii, 50 de euro dacă îi murdăriţi tapiţeria sau dacă îi pierdeţi plăcuţele de înmatriculare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri