Cum poate fi transformată o maşină făcută praf într-un accident într-un bolid gata să fie vândut cu zeci de mii de euro

Data publicării:
accident bolid

Un bolid strălucitor poate ascunde urmele unei reparaţii capitale. Sunt ateliere specializate în refacerea maşinilor scumpe, distruse în urma unor accidente rutiere. Bolizii "refăcuţi" sunt apoi scoşi la vânzare, iar cumpărătorii se bucură de preț și nu mai verifică mașinile.

Peste 20.000 de euro. Cam atât costă bolidul pe care îl vedeţi în imagini. A fost implicat într-un accident grav, iar acum nu mai poate să fie mişcat decât cu o platformă.

Un mecanic popular pe YouTube ne arată însă cum poate repara întreaga maşină în doar câteva săptămâni. Cu ajutorul unui braţ metalic, el îndreaptă pentru început principalele părţi ale maşinii şi demontează aripile şi plafonul. Cu un polizor, taie toate bucăţile metalice pe care nu le poate repara şi trece la unele dintre cele mai solide piese ale maşinii: lonjeroanele. Impactul a fost atât de puternic încât s-au îndoit, însă cu un ciocan şi cu un aparat de sudură, mecanicul le face să arate ca noi. El montează din nou aripile, plafonul şi le îndreaptă.

În acest punct, reparaţia este aproape gata.

Trebuie însă asamblate farurile şi barele maşinii. 15 zile au durat lucrările la caroserie. Urmează ca maşina să ajungă la vopsitorie, unde mai stă douăsprezece zile. Rezultaul este unul uimitor. După nici o lună, o maşină declarată daună totală arată ca şi cum ar fi fost scoasă dintr-un salon auto. Vorbim aici despre aspect, pentru că nivelul de siguranţă al automobilului nu va mai fi niciodată la fel. Maşina devine un sicriu pe patru roţi cosmetizat şi poate din nou să fie vândută cu zeci de mii de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri