Inovație pe piața mobilității electrice

Data publicării:
volk

Un nou model de maşină electrică dă viaţă unei noi ere a mobilităţii electrice. Este primul model al unui producător gigant de maşini construit de la zero pe o platformă electrică. Autoturismul vine cu trei valori impresionante de autonomie: 330 de kilometri, 420 de kilometri şi 550 de kilometri. Producătorii spun că şi preţurile vor fi accesibile.

Democratizarea electricelor începe cu maşina asta din spatele meu. Este al treilea cel mai important model din istoria Volkswagen, după Beetle şi Golf”, spune Bogdan Mirică, realizator „La Volan”.

Repezentanţii companiei spun că modelul va fi cu 35% mai ieftin de întreţinut decât o maşină convenţională, iar cel mai ieftin ID.3 va pleca de la mai puţin de 30.000 de euro.

Va exista şi o versiune principală de lansare, care se va numi First Edition şi va putea fi comandată la un preţ de 40.000 de euro. Dacă socotim şi o primă de la stat de 10.000 de euro, s-ar putea ca maşina asta să iasă incredibil de ieftin. Vor fi trei niveluri de echipare pentru versiunea First Edition, cea disponibilă la precomandă, vorbim despre comfort, style şi hero”, afirmă Bogdan Mirică, realizator „La Volan”.

Noul model va avea un design special atunci când şoferul se va apropia cu cheia de maşină. Luminile vor fi full LED, iar sistemul multimedia va beneficia de upgradeuri pe toată durata de viaţă a maşinii.

„Sunt 30.000 de maşini disponibile, 450 pentru România. E un număr impresionant, având în vedere că în Austria vor fi disponibile doar 200 de maşini. Vorbesc, bineînţeles, doar despre ediţia de lansare a ID.3 first edition, care va fi disponibilă cu o mulţime de echipări şi o autonomie de 450 de kilometri”, afirmă Bogdan Mirică, realizator „La Volan”.

Premiera mondială pentru ID.3 este programată în septembrie, la Salonul Auto de la Frankfurt, iar primele vehicule vor fi livrate la mijlocul anului viitor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri