Mașini Dacia rechemate. Cum aflați dacă trebuie să mergeți la service

Data actualizării: Data publicării:
dacia lodgy dacia.ro

Dacia recheamă în service peste 13.000 de maşini vândute în România din cauza unor defecţiuni la airbag-ul din volan. Modelele vizate sunt Logan, Dokker şi Lodgy. Adrian Mitrea, jurnalist auto, a explicat la Digi24 care sunt procedurile în aceste cazuri și cum puteți afla dacă sunteți printre cei care trebuie să meargă cu mașina la service.

Adrian Mitrea, jurnalist auto: Procedura nu e chair necunoscută, mai ales airbagurile au fost în prim plan în ultima perioadă din cauza furnizorului Takata. Încă nu știm dacă e vorba de același furnizor la Dacia. Însă probleme cu airbagurile mașinile au tot avut în ultimii ani. Ce se întâmplă acum la Dacia e foarte important prin prisma numărului de mașini afectate.

Dacia vinde anual în România undeva la 30.000 de mașini. Valoarea aceasta e importantă pentru că e echivalent cu aproape jumătate din numărul de mașini pe care Dacia le-ar vinde în România într-un an. Dar nu e vorba doar de mașinile fabricate într-un singur an.

Cel mai ușor e ca ultilizatorii acestor mașini să fie cu ochii pe corespondența electronică și cea poștală tradițională pentru că ei vor fi informați de producători că mașina lor face subiectul unui recall, dar orice client de mașină Dacia poate să sune la dealer și să întrebe dacă seria de caroserie face parte din acel recall.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri