Mașini electrice fabricate de chinezi în România?

Data publicării:
masina chinez

România ar putea avea, în curând, o fabrică chineză de maşini electrice. Producătorul ZhiDou a inclus ţara noastră pe lista scurtă finală ca destinaţie în care să îşi construiască o fabrică europeană.

Investiţia este estimată undeva la 400 de milioane de euro, iar în competiţie cu România se mai află Slovacia, Polonia şi Ungaria, însă bătălia se preconizează că se va da între ţara noastră şi Slovacia.

Avantajul României este că statul acordă o subvenţie de 50% pentru maşinile electrice, faţă de 35% în Slovacia. De partea cealaltă, Slovacia are avantajul unei apropieri mai mari de piața din vestul Europei.

O decizie definitivă a companiei chineze de automobile va fi anunţată în toamna acestui an. Planul chinezilor, care se concentrează în principal pe mașini electrice de dimensiune redusă, este să înceapă producția în 2020.

Noua fabrica ar putea produce aproximativ 3 mii de unităţi pe lună, ceea ce ar necesita un număr de 500 de angajaţi, au declarat reprezentanţii producătorului chinez pentru o publicaţie din Slovacia.

Compania chineză ZhiDou a fost lansată în urmă cu doar 7 ani şi are în prezent patru fabrici în China, una în Olanda și încă una în pregătire în Coreea de Sud.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri