O familie a cumpărat un Logan "de nerefuzat" la "mica publicitate", dar a rămas fără cuvinte când a văzut ce a primit de fapt

Data actualizării: Data publicării:
masina

În numeroase cazuri, mașinile vândute prin anunțuri de mica publicitate sunt numai bune de dus la casat. Oamenilor le place să creadă că au pus mâna pe un chilipir și ajung să fie înselați.

O femeie a plătit 2.700 de euro pentru un Logan care parcursese deja 600.000 de kilometri. Kilometrajul arăta mai puțin de un sfert.

Anunțul afișa o ofertă de nerefuzat. O Dacia Logan din anul 2010 cu puțin peste 130.000 de km la bord şi un preţ bun 2.800 de euro. Vânzătorul chiar le-a oferit un discount viitorilor proprietari. 100 de euro.

Foarte amabil, vânzătorul le-a livrat mașina la scară cumpărătorilor, deși a avut de făcut drumul de la București la Roșiorii de Vede. Viitorii proprietari nu au văzut nimic suspect nici în acest gest, nici la inspecția Daciei.

„Mașina arăta bine și la interior și la exterior.”, spune noua proprietară.

Doctorița care a cumpărat mașina s-a mulțumit cu aceste constatări. Nu a avut timp să ducă Dacia să o verifice un mecanic. A dat banii, a primit cheile, dar în scurt timp făcea un drum la serviceul auto de nevoie.

Cristina Stan: „Nu am putut să o folosim decât foarte puţin pentru că s-a stricat motorul”.

Doctorița a aflat apoi că a fost înșelată grosolan. Datele disponibile pe site-ul Registrului Auto i-au spus că la verificarea tehnică din 2016 mașina avea peste 600.000 de kilometri, iar vara aceasta kilometrajul arăta doar 130.000. Acum, proprietara își dă seama ce greșeli a făcut: „Nu ne-a fost teamă, ne-am gândit că e Logan, ne-am gândit că e un om serios s-a recomandat ca fiind un om care lucrează în armată”.

Doctorița susține că cel care i-a vândut rabla i-a spus că a cumpărat mașina recent. Istoricul contractelor de vânzare-cumpărare arată însă că Dacia a fost vândută de o firmă de protecție și pază cu 1.300 de lei unei persoane care se ocupă cu dezmembrări. Apoi a ajuns la cel care i-a cerut doctoriței. Omul are însă altă variantă.

Cristian Ciornei, vânzător: „Mașina am luat-o la un schimb cu o altă persoană, am dat o mașină mai nouă mi s-a dat mașina aceasta. La bord era de 136.000 de km”.

Cazul va fi tranșat în instanță pentru că cei care au cumpărat epava au făcut plângere penală pentru înșelăciune.

Adrian Cuculis, avocat: „Am solicitat plata de daune materiale de 10.000 de lei și încă 10.000 de lei daune de natură morală că este total neplăcut să afli că ai luat o țeapă”.

Autoritățile recomandă celor care vor să cumpere o mașină second-hand să verifice starea vehiculului pe siteul Registrului Auto, la secțiunea Istoric Vehicul.

Redactare G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri