Târgul auto amenajat pe trotuar

Data publicării:
masini

Ocolite de pietoni şi tolerate de autorităţi, maşinile scoase la vânzare pe trotuare sunt, de ani de zile, o problemă de nerezolvat. În Braşov, de exemplu, deşi la marginea oraşului sunt două târguri auto, mulţi proprietari preferă să blocheze trotuarele din cele mai aglomerate zone. Nu plătesc nicio taxă şi, pe deasupra, spun că aşa îşi găsesc mai repede un cumpărător.

Cele mai multe maşini scoase la vânzare zac parcate pe trotuarele celor mai aglomerate bulevarde din Braşov. Nu e cartier să nu aibă câte un târg auto improvizat pe spaţiul rezervat pietonilor.

În multe zone din oraş, maşinile sunt parcate în staţiile de transport în comun şi în intersecţii. Adică exact în zonele în care îi încurcă cel mai tare pe trecători.

Poliţiştii locali au ieşit la vânătoare de maşini puse la vânzare în locuri ilegale. Dacă proprietarul nu şi-a lăsat autoturismul într-o parcare plătite sau în cea de reşedinţă riscă o amendă de până la 400 de lei.

"Poliţia Locală Braşov intensifică acţiunile pe acest domeniu şi cei de la Rutieră, dacă nu îi găsesc pe cei care sunt vizaţi, lasă procese verbale cu amenzile de rigoare," precizează Anca Lăutaru, purtător de cuvânt Poliţia Locală Braşov.

"E parcarea liberă, ar putea să intre în parcare, să plătească parcarea şi poate că ar fi ok. Dar avem două târguri sau trei târguri în Braşov, unde ar trebui să îşi ţină maşinile," spune un localnic.

În oraş sunt două târguri auto. Unul este amenajat în nord, celălalt în est, în apropierea comunei Tărlungeni. Vânzătorii preferă, însă, să-şi lase maşinile aproape de casă.

"Nu e niciun semn, care să interzică treaba asta. Când o să fie un semn acolo, ne conformăm şi nu mai punem. Nu cred că încurcă, pentru că respectă legea unde scrie să fie un metru de trotuar. Nu ne oferă nimeni treaba asta, să fie undeva în oraş un loc unde să putem plăti şi să punem," spune un vânzător auto.

Proprietarii care nu se prezintă la poliţie după ce găsesc în parbriz înstiinţarea, nu scapă de amenzi. Vor primi procesul verbal prin poştă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri