Un Porsche Taycan a luat foc în garaj și readuce în prim-plan întrebarea: Cât de expuse la incendiu sunt mașinile electrice?

Data publicării:
porsche taycan incendiu

Cât de sigure sunt mașinile electrice? O întrebare rostită tot mai apăsat după mai multe incidente în care vehicule electrice au luat foc sau chiar au explodat. Cel mai recent este cazul unei mașini Taycan, produse de Porsche.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Vehiculul a luat foc în timp ce era parcat, iar incendiul a distrus complet mașina, afectând serios garajul și o parte din imobilul unde era parcat.

Taycan folosește un sistem pe 800 de volți, nu pe 400, cum au celelalte vehicule electrice. A fost lansată anul trecut și cea mai ieftină variantă care costă 100 de mii de euro.

Porsche nu este singura companie care se confruntă cu astfel de probleme la vehiculele electrice. Și Tesla are o serie de incidente la activ cu mașinile sale.

Dacă pentru Taycan, cauzele incendiului încă nu sunt clare, pentru Tesla experții susțin că problema pornește de la bateriile care alimentează mașinile.

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri