VIDEO. Tractorul fabricat în curte. „Zici că e luat din fabrică”

Data publicării:
tractor homemade

„Motorul este Mecedes sută la sută. Cutia de viteaze este de-a noastră de Aro 10. Ambreiajul este de Moskvich. Electromotor e de Moskvich. Bordul e de Audi, volanul este de Dacie”, spune Vali Martin.

Bărbatul şi-a dorit un tractor de când se ştie, dar nu a avut niciodată suficienţi bani să-şi cumpere unul. Aşa că s-a descurcat cum a putut. În grădina din faţa blocului a muncit doi ani ca să îşi vadă visul împlinit.

A fost foarte greu să umbli prin târguri, să găseşti tot felul de piese, să le modifici, pentru că nu are nimic de tractor în el. Sunt numai piese adaptate”, spune Vali Marin.

Cel mai mai dificil a fost să obţină caroseria. Bărbatul a folosit bucăţi de metal pe care le-a prelucrat pentru a da forma unui tractor clasic întâlnit pe drumurile agricole din ţară.

Carcasa de ambreiaj este făcută în bucătărie. Am avut motorul în bucătărie, cutia de viteze şi în bucătărie am asamblat carcasa de ambreiaj”, povestește Vali Marin.

După ce a terminat de asamblat tractorul l-a adus la ţară, în comuna Aninoasa, unde lucrează un teren agricol de un hectar.

Tractoraşul are o cutie de viteze în 4 trepte şi este dotat chiar şi cu servodirecţie. Până şi consumul este avatajos la acest autovehicul. Doar 1 litru de motorină la 1 ora de muncă”, relatează Bogdan Marica, reporter Digi24 Craiova.

E un tractor minunat. Zici că e luat din fabrică”, spune un vecin.

Vali Marin nu este nevoit să înmatriculeze tractorul, pentru că îl foloseşte doar pe drumurile agricole.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri