Anticoncepționalele pentru bărbați vor fi testate în aprilie

Data actualizării: Data publicării:
gel fabricatie shutterstock_770100208
Foto: Shutterstock

În aprilie va fi testat primul contraceptiv pentru bărbaţi. Este vorba despre un gel care reduce numărul de spermatozoizi.

Cercetătorii din Statele Unite studiază efectele gelului de peste zece ani, dar abia anul acesta vor demara testele clinice. Ei au făcut un studiu iniţial, timp de 6 luni, pe câţiva subiecţi şi spun că efectele au fost impresionante. Numărul de spermatozoizi a scăzut la mai puţin de un milion pe mililitru pentru 89 la sută dintre participanţi. O astfel de cantitate este insuficientă pentru fecundarea unui ovul.

Ei spun că bărbaţii trebuie să aplice pe braţe şi umeri, în fiecare zi, această substanţă, care are în compoziţie doi hormoni sintetici, testosteron şi progesteron. Acesta din urmă împiedică producţia de spermă, dar este nevoie de testosteron ca să nu apară dezechilibre hormonale.

Testele vor dura patru ani şi, dacă vor avea rezultatele aşteptate, gelul va ajunge în farmacii. Chiar dacă împiedică o sarcină nedorită, cu siguranţă nu este eficient împotriva bolilor cu transmitere sexuală.

Pentru a afla ce alte așteptări avem în 2018 de la știință și tehnologie urmăriți pe Digi24, sâmbătă, de la 16:30, „Jurnalul de științe”.  Teodora Safta v-a pregătit previziunile anului 2018:  Ce ne vor aduce știința și tehnologia în 2018

Arhiva emisiunii „Jurnalul de științe” o găsiți aici.

Puteți accesa, de asemenea, secțiunea specială Sci-Tech a site-ului digi24.ro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri