Boala psihică de care este posibil să sufere persoanele cu acnee pe față

Data publicării:
cosuri pe fata acnee
FOTO; Shutterstock

Persoanele cu acnee sunt mai predispuse la tulburări psihice. Au un risc cu peste 60 la sută mai mare să facă o formă severă de depresie, iar cele mai afectate sunt femeile.

Specialiştii universităţii canadiene din Calgary au plecat la cercetări anterioare, care spuneau că două treimi dintre pacienţii cu acnee sunt adulţi şi că 10 la sută dintre femeile care au coşuri fac depresie.

Ei au verificat date despre aproape două milioane de oameni, cu vârste cuprinse între 7 şi 50 de ani, obţinute pe o perioadă de 15 ani. 134 de mii dintre ei, majoritatea femei, sufereau de acnee şi au fost analizaţi mai atent.

Cercetătorii au observat că la aceştia riscul de depresie majoră a fost cu 63 la sută mai mare, comparativ cu persoanele fără coşuri, în anul următor diagnosticării.

Per total, pacienţii cu acnee au fost mai predispuşi cu 46 de procente la o depresie majoră.

Medicii cred că orice pacient care are o astfel de boală de piele poate fi un caz psihologic, de aceea poate ar fi util un tratament care să conţină şi substanţe anti-anxietate.

Pentru alte știri despre știință și tehnologie urmăriți pe Digi24, sâmbătă, de la 16:30, „Jurnalul de științe”, cu  Teodora Safta. Arhiva emisiunii „Jurnalul de științe” o găsiți aici.

Puteți accesa, de asemenea, secțiunea specială Sci-Tech a site-ului digi24.ro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri