Mirosul care ne învață matematică

Data publicării:
matematica shutterstock_1134728297
Foto: Shutterstock

Cafeaua ne ajută să obţinem rezultate mai bune la examene. Iar oamenii de ştiinţă spun că nici nu este nevoie să o bem!

 

Nu doar că ne protejează de boli de inimă, diabet sau demenţă, dar noile studii arată chiar că ne prelungeşte viaţa. Cafeaua băută în fiecare zi este un ritual foarte important peste tot în lume pentru energia pe care ne-o dă. Dar ca să trecem cu brio anumite teste de matematică, spun profesorii Institutului de Tehnologie Stevens din Statele Unite, nu trebuie să aibă cafeină în ea şi nici măcar să o bem. Ci să o mirosim.

În experimentele lor, o sută de studenţi americani au primit un test de algebră cu 10 întrebări. Jumătate dintre ei au stat într-o cameră cu o aromă puternică de cafea. Şi au avut rezultate semnificativ mai bune decât restul. Specialiştii au şi o explicaţie: mirosul de cafea ne păcăleşte creierul să creadă că avem suficientă energie să rezolvăm anumite probleme. Ceea ce este o idee bună pentru angajatorii de pretutindeni, dacă vor să crească performanţa salariaţilor.

Pentru mai multe știri din domeniul științei și tehnologiei, urmăriți pe Digi24, în fiecare sâmbătă, de la 16:30, „Jurnalul de științe”, prezentat de Teodora Safta. Arhiva emisiunii, aici.
Puteți accesa, de asemenea, secțiunea specială Sci-Tech a site-ului digi24.ro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri