Studiu. De ce părinții își țin bebelușii în brațe mai mult pe partea stângă?

Data actualizării: Data publicării:
bebelus

Ați observat că părinții au tendința să țină bebelușii pe partea stângă a corpului atunci când îi iau în brațe? Există o explicație științifică pentru acest fapt. Și nu se aplică doar oamenilor care au copii mici.

64 la sută dintre bărbați și 73 la sută dintre femei țin un bebeluș pe mâna stângă. Regula se aplică, în mod paradoxal, și în cazul dreptacilor. 74 de procente dintre ei, cu 13 procente mai mult decât stângacii, au aceeași tendință.

Este o dilemă pe care oamenii de știință încearcă să o rezolve de șase decenii. Iar acum, psihologii germani spun că au găsit explicația. După ce au analizat 40 de studii, au stabilit că totul are legătură cu faptul că emoțiile sunt procesate în emisfera dreaptă, care are corespondență în partea stângă a corpului.

Un alt motiv, cel puțin în cazul dreptacilor, este că vor să aibă mâna dominantă liberă.

Latura emoțională explică și de ce bărbații care nu tolerează îmbrățișările cu persoane de același sex, când sunt forțați de împrejurări, vor face asta prin partea stângă a corpului.

Pentru mai multe știri din domeniul științei și tehnologiei, urmăriți „Jurnalul de științe”, prezentat de Teodora Safta. Emisiunea se difuzează pe Digi World vineri, de la ora 19:00, pe Digi Life tot vineri, de la ora 23:00, și pe Digi24 sâmbătă, de la 15:30.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri