Un miliardar are un costum de protecție de 15 ori mai rezistent ca oțelul

Data actualizării: Data publicării:
scut invincibil

Divizia McLaren care se ocupă de tehnologie şi design a creat un costum de protecţie pe care îl numesc invincibil. Este făcut din fibre de 15 ori mai rezistente decât oţelul.

Echipa McLaren a primit o provocare neaşteptată: un miliardar le-a cerut să-i facă un costum care să-i protejeze cutia toracică, dar mai ales inima şi plămânii, după o operaţie.

Ca să se asigure că echipamentul se va potrivi cu purtătorul, miliardarul a fost scanat 3D.

Apoi, un medic le-a oferit detalii celor de la McLaren despre cum trebuie să funcţioneze acest scut. Inginerii au folosit cele mai rezistente fibre sintetice existente, Dyneema şi Zylon.

Au mai adăugat fibră de carbon şi, pe alocuri, secţiuni din gel care să absoarbă orice impact. Specialiştii au avut de furcă pentru că scutul trebuia să nu fie vizibil pe sub haine şi să fie suficient de confortabil încât să poată fi purtat zi de zi. Şi să nu exercite nicio presiune pe organe. Dar au reuşit, spun ei.

Pentru mai multe știri din domeniul științei și tehnologiei, urmăriți în fiecare vineri, de la ora 19:00, pe Digi World și în fiecare sâmbătă de la 16:30, pe Digi24, „Jurnalul de științe”, prezentat de Teodora Safta.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri