Yoga pentru față reduce considerabil semnele vizibile de îmbătrânire

Data actualizării: Data publicării:
fata ingrijire ten
FOTO: Shutterstock

Dacă vrem să arătăm mai tineri, ar trebui să facem exerciţii faciale de yoga. Şi în doar 20 de săptămâni, se vor vedea rezultate.

 

Ce botox, ce tratamente de reîntinerire... Exerciţiile care antrenează cei 43 de muşchi ai feţei sunt cele mai bune remedii pentru îmbătrânire şi riduri. Nu râdeţi pentru că, deşi sună destul de ridicol, dermatologii Northwestern University of Illinois şi-au testat ei înşişi teoria.

16 persoane au urmat, timp de cinci luni, un program de gimnastică facială. Câte 30 de minute în fiecare zi. Şi-au întins pielea, au presat obrajii sau au masat cu mişcări circulare zona ochilor. Sunt câteva dintre antrenamentele pe care cercetătorii le-au făcut zi de zi.

Dar, eforturile au meritat, spun ei. După perioada de testare, semnele vizibile de îmbătrânire s-au redus considerabil, iar obrajii au devenit mai fermi şi mai tonifiaţi.

Deşi studiul făcut în Statele Unite se bazează pe prea puţine persoane analizate, specialiştii vor căuta subiecţi pe care să îi supună noului test, să vadă dacă şi în cazul lor apar modificări.

În plus, nu ştim dacă are vreun rol şi vârsta. Pentru că mai mult ca sigur rezultatele vor fi influenţate şi de acest factor.

Pentru alte știri despre știință și tehnologie urmăriți pe Digi24, sâmbătă, de la 16:30, „Jurnalul de științe”, cu  Teodora Safta. Arhiva emisiunii „Jurnalul de științe” o găsiți aici.

Puteți accesa, de asemenea, secțiunea specială Sci-Tech a site-ului digi24.ro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri