Isteria Pokemon Go a început să creeze probleme grave

Data publicării:
pokemon

Jocul Pokemon Go seamănă cu căutările de comori. Se instalează pe telefoane sau tablete care au GPS şi cameră video. Monştrii virtuali prind imediat viaţă şi invadează realitatea. S-ar putea ascunde în curtea vecinului tău, în frigiderul din bucătăria mamei sau într-o bancă.

Pokemon Go îţi dă posibilitatea să îmbini realitatea virtuală cu spaţiu în care te afli. Aplicaţia îţi permite să cauţi şi să explorezi locuri noi. Trebuie să găseşti pokemonii, acele persoanje pe care cu toţii le cunoaştem din anii 90.

Personajele au acaparat deja Statele Unite, Australia şi Noua Zeelandă. Jocul ar putea fi lansat în cel mult o săptămână şi în Europa. Nerăbdători însă mii de tineri au luat deja jocul de pe site-uri neautorizate.

Aplicaţiile descărcate de pe site-uri terţe pot conţine diverse riscuri de securitate. Poţi să dai acces unui terţ la datele tale personale, date de contact, mesaje”, spune Alexandra Gheorghe, specialist în securitate cibernetică.

Theo e din Bucureşti şi a intrat deja în marea comunitate Pokemon.

În străinătate, monştrii virtuali au adus cu ei probleme reale. Un tânăr a fost jefuit după ce a plecat în căutărea monstrului şi un alt utilizator i-a spart casa. O femeie a găsit un cadavru în loc de pokemon, iar mai mulţi copii s-au rătăcit într-o mină părăsită”, povestește Theodor.

Şi Departamentul de Stat american a reacţionat. Le-a cerut tinerilor nu să nu mai intre în unităţi militare pentru că niciun pokemon nu se ascunde acolo.

Pokemon Go este cu siguranţă cea mai de succes aplicaţie de gaming în 2016, iar specialiştii susţin că firma producătoare va câştiga în următorii doi ani peste 130 de miliarde de dolari. Chiar dacă jocul este gratuit, cei care vor să avanseze rapid şi să prindă cât mai mulţi monstruleţi virtuali, trebuie să plătească.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri