Video Ochelarii care pot reda vederea

Data actualizării: Data publicării:
ochelari-virtuali-vedere

O pereche revoluţionară de ochelari îi poate ajuta pe oamenii care aproape au orbit să vadă din nou. Pentru realizarea acestora au fost folosite lupe şi realitatea augmentată. O astfel de pereche costă 3.400 de euro.

La vârsta de 16 ani, Maisy a fost diagnosticată cu o tumoare pe creier. În lunile care au urmat, vederea ei a fost redusă la un cerc mic şi neclar în ochiul drept.

Tânăra a testat ochelarii speciali care pot ajuta o persoană aproape oarbă să vadă din nou. Dispozitivul foloseşte lupe şi realitatea augumentată pentru a amplifica vederea utilizatorului.

- Maisy, funcţionează?

- Da, pot vedea microfonul şi că zâmbeşti. Pot vedea nasturii de la cămaşa ta.

- Putem intensifica luminile? Uită-te în public. Îi poţi vedea pe toţi?

- Da, fac cu mâna. Pot vedea o doamnă cu jachetă roşie pe primul rând. Bărbatul de lângă ea are o cămaşă cu dungi. Doamne! Este uimitor!

Unul dintre lucrurile care ţi-au lipsit a fost cititul. Avem un exemplar din "Harry Potter şi piatra filosofală". Nu ştiu dacă va merge. Crezi că ne poţi citi primele rânduri dacă ţin microfonul? Vezi?

- Da, îmi cer scuze.

- „Domnul şi doamna Dursley, din aleea Privet numărul 4, erau mândri să poată spune că ei, slavă Domnului, sunt absolut normali.” Vă mulţumesc foarte mult!

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri