VIDEO. Încărcătorul care poate alimenta 8 telefoane simultan

Data actualizării: Data publicării:
telefon

Mai mulţi studenţi din Timişoara au creat un dispozitiv care poate încărca wireless până la opt telefoane în acelaşi timp. În momentul de faţă este la nivel de prototip. Tinerii au şi un plan de afaceri pentru acest încărcător.

După două luni de muncă, încărcătorul wireless dezvoltat de tinerii din Timișoara este la nivel de prototip. Au investit timp și bani, iar aşteptările sunt mari. Speră ca restaurantele, companiile și universitățile să fie interesate de acest dispozitiv.

Andrei Dungan, student în anul al III-lea la Facultatea de Electronică și Telecomunicații : Pentru restaurante, avem și posibilitatea să afișăm ce vrea clientul pe telefon. Pentru corporații vrem să facem un produs, în sensul în care unde stau oamenii să lucreze sau într-un loc unde se relaxează, să pot să-și bea cafeaua și în același timp să nu se înghesuie toată lumea să bage telefoanele la încărcat.

Vladimir Dănilă, student în anul al III-lea: Împreună lucrăm de 3 luni și ca echipă ne-am format când Andrei a venit la mine cu ideea să facem acest încărcător wireless. Fiecare este bun pe un anumit domeniu

Studenții din Timișoara pun la punct și o strategie de vânzare.

„Momentan lucrăm la site-ul nostru de prezentare. Îl vom lansa în aproximativ 2 zile”, spune unul dintre studenți.

Din pasiune pentru proiectul lor, studenții au mai și ignorat cursurile de la facultate.

Dan Lascu, profesor în cadrul Facultății de Electronică și Telecomunicații: M-am bucurat că mi-au spus despre ce lucrează, i-am văzut pasionați. Nu mi-au spus că vor lipsi pentru că lucrează la proiect dar mi-au spus despre proiect ceea ce e mare lucru.

Proiectul va fi prezentat în competiții locale și naționale. Deocamdată, studenții nu au calculat prețul produsului, dar spun că va fi pe piaţă până la sfârşitul lunii mai.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri