Amendă uriașă pentru Facebook. Mark Zuckerberg nu va mai deține controlul absolut asupra deciziilor

Data publicării:
zuckerberg
Mark Zuckerberg Foto: captură TV

Amendă uriașă pentru Facebook, în Statele Unite: gigantul IT a fost amendat cu cinci miliarde de dolari, pentru că nu a respectat intimitatea utilizatorilor săi. Autoritățile americane susțin că Facebook și-a înșelat clienţii când le-a promis că le protejează informațiile personale. În afara penalizării, guvernul american a cerut înființarea unui comitet independent pentru protejarea vieții private. Prin urmare, Mark Zuckerberg nu va mai deține controlul absolut asupra deciziilor legate de confidențialitatea utilizatorilor.

Facebook a fost de acord să creeze un departament care să se ocupe de confidențialitatea utilizatorilor și să protejeze datele personale ale utilizatorilor în mod corespunzător, potrivit unor surse anonime citate de Reuters. Gigantul american încearcă acum să soluționeze acuzațiile protrivit cărora a compromis intimitatea utilizatorilor, făcând publice datele lor personale - celebrul caz Cambridge Analytica. De asemenea, Facebook este acuzată că nu a furnizat informații suficiente pentru aproximativ 30 de milioane de utilizatori despre un instrument de recunoaștere facială.

Ancheta a fost declanșată după scandalul Cambridge Analytica, în care datele a 87 de milioane de utilizatori Facebook au fost folosite de o firmă de consultanță.

Deși amenda primită este cea mai mare din istoria industriei de tehnologie, ea nu e de natură să afecteze în mod esențial compania, care a înregistrat anul trecut un profit de 22 de miliarde de dolari și venituri de aproape 56 de miliarde de dolari.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri