Anunțurile care au dat de gol Apple. Ce le pregătește compania utilizatorilor

Data publicării:
silueta unui barbat in fata logo-ului apple.
Foto: Guliver/GettyImages

Apple lucrează intens la planul său de a deveni complet independent şi în acelaşi timp să contribuie la dezvoltarea industriei sănătăţii. De data aceasta gigantul american vrea să producă cipuri specializate destinate aplicaţiilor pentru sănătate.

Informaţia nu a fost făcută publică, însă a reieşit din anunţurile de anagajări publicate de companie în ultimele luni prin care se caută ingineri pentru proiectarea unor astfel de cipuri, potrivit CNBC. Deşi Apple proiectează deja propriile cipuri pentru iPhone, iPad, Apple Watch şi AirPod, construirea de cipuri pentru funcţii specifce poate ajuta compania să adauge noi funcţii şi să îşi îmbunătăţească eficienţa dispozitivelor.

Deocamdată nu este foarte clar ce vor măsura exact senzorii, dar s-ar putea să fie vorba despre informaţii referitoare la funcţionarea organismului. Compania se axează pe zona de sănătate, wellness şi fitness şi multe dintre produsele sale oferă deja funcţii precum exerciţii fizice, sănătatea inimii şi calitatea somunului.

Apple nu este însă singura companie care se implică în proiectarea de cipuri specializate. Google a creat cipuri bazate pe inteligență artificială, iar la rândul lor şi Amazon și Facebook și-au exprimat interesul pentru astfel de cipuri specializate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri