Aplicația care ne ajută să mâncăm sănătos

Data publicării:
telefon

Maraton IT, la Iaşi. Tinerii au avut la dispoziţie 24 de ore pentru a crea aplicaţii utile în viaţa de zi cu zi: de exemplu, cea care îţi spune cum să mănânci sănătos sau cea care te scapă de cozile de la magazin. Echipa câştigătoare va avea ocazia să-şi lanseze produsul pe piaţă.

Aplicaţia KiloFood se adresează celor care vor să slăbească ori celor care vor să-şi crească masa musculară. Un meniu gustos şi sănătos va fi asftel la doar un click distanţă.

Răzvan Mihai, informatician: „Ideea de sănătate și nutriție este foarte importantă în viața tuturor momentan și noi ne dorim să ușurăm accesul la o mâncare cât mai sănătoasă.”

Aplicația Instant Scaning este foarte utilă în situaţia în care este aglomerat în supermarket. Practic, utilizatorul va scana automat produsele din coșul de cumpărături şi va câştiga timp preţios.

Rareș Darabană, informatician: „ideea a apărut în urma unei observații de a noastre în legătură cu faptul că o problemă globală a supermarketurilor este așteptarea la cozi.”

Andrei Cășuneanu, informatician: „Produsul nostru poate genera o îmbunătățire de 3 la sută în fluxul de clienți, ceea ce, luând în considerare veniturile din anii trecuți ale magazinelor medii și mijlocii generează un profit de 43 de milioane de euro.”

11 echipe s-au înscris la maratonul de programare organizat la Iaşi.

Romeo Vasilache, finanțator competiție: „Completăm educația studenților și fac legătura dintre teorie și cum lucrul ăsta poate fi pus în practică, în valoare mai departe, iar asta se duce în dezvoltare economică.”

Câștigătorii maratonului vor fi sprijiniți să își lanseze produsul pe piață.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri