Când ne vom bucura de avantajele reţelei de telefonie 5G

Data publicării:
shutterstock_ telefon mobil femeie telefon whatsapp sms
FOTO: Shutterstock

Mai avem de aşteptat până să ne bucurăm de avantajele reţelei de telefonie 5G. România a început să piardă din avântul tehnologic din ultimii ani, constată specialiştii. Lipsa infrastructurii şi legislaţia ce impune operatorilor tarife prea mari taie elanul companiilor de telecomunicaţii.

Primul pas spre implementarea tehnologiei va fi făcut abia anul viitor, când este programată licitaţia pentru 5G.

Valentin Popoviciu, vicepreşedinte companie telecom: „Pentru a avea servicii de capacitate mai mare şi calitate mai bună, licitaţia ar trebui făcută mai devreme”.

Deşi există un proiect de dezvoltare a reţelei de comunicaţii, nu a dat rezultate concrete.

Cătălin Cuturela, preşedintele ANISP: „Au început să apară unele sincope, soluţiile tehnice şi nu în ultimul rând preţurile”.

Tarifele impuse operatorilor de telefonie cresc în fiecare an şi dacă nu vor scădea s-ar putea reflecta în facturi, avertizează Asociaţia de Comunicaţii Electronice.

Adrian Neagu, preşedintele Asociaţiei de Comunicaţii Electronice din România: „Am avut o problemă cu Electrica şi taxele pe care trebuie să le plătim au fost majorate cu 300%. Noi am adus şi realitatea şi virtualul în casele oamenilor, dacă cresc taxele, accesul acestora în casele oamenilor este îngreunat”.

Implementarea reţelei 5G este cu atât mai importantă cu cât tehnologia moderna face tot mai mult parte din vieţile oamenilor. Cele mai recente date arată că 75% dintre gospodării au acces la internet.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri