Cele mai tari tastaturi de gaming

Data actualizării: Data publicării:
tastatura

Dacă sunteți pasionați de gaming și petreceți mult timp cu această activitate, ar fi bine să aveți și o tastatură pe care să vă puteți baza în momentele-cheie ale jocului pe calculator. Iată un top 5 al celor mai bune device-uri din această categorie.

(VIDEO. Emisiunea „2.0” se difuzează în fiecare duminică de la ora 11:05. Materialul despre tastaturi poate fi vizionat mai sus de la minutul 25)

RAZER HUNTSMAN ELITE

Cunoscută drept cea mai rapidă tastatură existentă pe piaţă, Razer Huntsman Elite este ideală pentru pasionaţii de gaming. Acest lucru se datorează unei noi tehnologii care duce simpla acţionare a tastelor la un alt nivel. Sistemul folosit combină switch-urile mecanice cu senzori optici, iar acest lucru se traduce într-o viteză de reacţie cu 30 la sută mai mare decât cea a switch-urilor clasice şi, implicit, în mai multe misiuni câştigate în joc.

În contrast cu tehnologia de ultimă generaţie, sunetul produs de taste seamănă cu cel al unei maşini de scris, ceea ce poate fi interesant pentru utilizator, însă deranjant pentru cei din jur. Tastatura câştigă puncte la capitolul design, datorită aspectului minimalist şi al materialelor de calitate folosite şi vine cu un suport generos pentru încheieturile mâinilor. Beneficiază şi de un sistem de iluminare RGB, iar jocurile de lumini pot fi setate în funcţie de preferinţe. Foarte utile sunt şi cele patru butoane media poziţionate în partea din dreapta sus a tastaturii, cu ajutorul cărora poţi controla mai uşor muzica pe care o asculţi. În plus, rotiţa destinată volumului poate fi setată să facă şi altceva, în funcţie de necesităţi. Cu aşa specificaţii, tastatura vine şi cu un preţ pe măsură - costă în jur de 200 de euro.

COOLER MASTER MS120

Trecem la o tastatură care vine la pachet şi cu un mouse, însă, aşa cum se întâmplă de obicei când este vorba despre un produs cadou, acesta nu excelează la capitolul performanţă. Tastatura Cooler Master MS120 este, în schimb, una dintre cele mai bune lansate anul acesta şi concurează fără emoţii cu periferice mult mai scumpe. Are un design compact, o tehnologie de iluminare strălucită, iar switch-urile folosite sunt comparabile cu cele folosite la unele tastaturi mecanice premium.

Tastatura mai are un atu: este suficient de silenţioasă încât să nu trezească toată casa în timp ce încercaţi să câştigaţi o misiune dificilă şi intensă în Call of Duty sau Battlefield. În plus, are şi un preţ atractiv: în jur de 80 de euro.

CORSAIR K63

Am inclus în top şi o tastatură mecanică wireless, perfectă pentru maratoane de gaming, direct de pe canapea. Este vorba despre varianta fără fir a binecunoscutei Corsair K63, care foloseşte tehnologie wireless ultrarapidă, optimizată pentru cea mai bună experienţă de joc. Tastatura beneficiază de toate specificaţiile de care s-au bucurat gamerii până acum: switch-uri mecanice Cherry MX Red, care asigură o acţionare precisă a tastelor, iluminare LED într-o singură culoare şi butoane practice pentru control media. În plus, poate fi conectată la Windows sau Android şi prin Bluetooth.

Tastatura ţine încărcată până la 20 de ore, aşa că cei care se tem că vor rămâne fără baterie chiar în timpul unui bătălii decisive pot sta fără grijă. Pentru o autonomie îmbunătăţită, producătorii au optat pentru modelul tenkeyless, adică îi lipseşte padul numeric din partea dreaptă. Oferă, în schimb, posibilitatea configurării unor taste macro, ceea ce îi va bucura pe pasionaţii de shootere. Are inclusiv un suport pentru încheieturi, care este, însă, cam instabil.

CORSAIR K68 RGB

Rămânem tot la Corsair, însă vorbim despre un model care funcţionează cu fir. Este vorba despre tastatura mecanică K68 RGB. Aşa cum îi spune şi numele, beneficiază de iluminare în mai multe culori. Utilizatorii pot alege din multiplele efecte preinstalate sau o pot personaliza în funcţie de stilul personal. Switch-urile folosite sunt Cherry MX Red, care oferă un avantaj competitiv în joc şi, datorită unui sistem anti-ghosting, tastele nu dau rateuri, indiferent cât de rapid sunt acţionate în timpul jocului. Tastatura mai are un avantaj extrem de apreciat printre gameri: este rezistentă la apă.

Ca aspect, are un design discret şi destul de stilizat, iar preţul este rezonabil: aproximativ 150 de euro.

STEELSERIES

Ajungem la o tastatură grozavă pentru gameri, dar insuficient de bună pentru cei care fac editare video sau au mult de scris la calculator. Şi asta pentru că este foarte zgomotoasă şi are un design cam robust. Impresionează, în schimb, la capitolul software, când vine vorba de personalizare, iar iluminarea RGB este una dintre cele mai reuşite de pe piaţă. În plus, modul de acţionare al tastelor este foarte uşor, ceea ce o face perfectă pentru jocuri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri