Cipul care vibrează de fiecare dată când se întâmplă un cutremur

Data publicării:
moon ribas

Cipul este conectat la o aplicaţie de smartphone care la rândul său este conectată la un sistem de monitorizare al activităţii seismice de pe glob. Astfel iberica simte fizic fiecare cutremur de pe planetă în timp real.

Ribas compară senzaţia de vibraţie cu cea în care ai un telefon care îţi vibrează în buzunar . Însă în acelaşi timp artista spune că acest nou simț o face să se simtă mai aproape de oamenii care trăiesc cutremurul şi îi permite să integreze emoţia cutremurului în reprezentaţiile sale.

Intensitatea vibraţiilor depinde de intensitatea cutremurului. Când Nepalul a fost devastat anul trecut de un cutremur de aproape 8 grade pe scara Richter, vibraţiile au fost atât de puternice încât au trezit-o pe Ribas din somn în mijlocul nopţii.

Artista susţine că oamenii au o percepţie negativă despre cutremure pentru că nu le înţeleg. De aceea majoritatea reprezentaţiilor pe care le susţine Moon Ribas îşi propun să traducă în dans aceste fenomene naturale pentru a-i face pe oameni să aprecieze diferit forţa naturii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri