Goana după un loc de parcare. Aplicație pentru șoferi certăreți

Data publicării:
aplicatie nu ma cert

Telefonul mobil poate fi cel mai bun mediator între şoferii puşi pe scandal. În Bucureşti, oraşul care are de zece ori mai puţine locuri de parcare decât maşini, conflictele generate de acestă situaţie ar putea fi evitate cu o atingere de buton. Câţiva IT-işti au inventat aplicaţia „Nu mă cert”, convinşi că problema locurilor de parcare nu se va rezolva prea curand. Măcar certurile dintre şoferii care îşi blochează maşinile au o şansă să fie aplanate!

În Bucureşti, oraşul cu peste 2 milioane de maşini, sunt doar 200 de mii de locuri de parcare. Raportul este atât de dezechilibrat încât, uneori, pentru un loc de parcare, se ajunge la scandaluri, bătăi, sau chiar mai rău.

Un conflict izbucnit la Bucureşti pentru un loc parcare s-a terminat cu patru oameni împuşcaţi. Se întâmpla acum trei ani şi între timp nu s-a întâmplat nimic ca să nu mai fie motiv de scandal. Sătui de atâta tensiune, câţiva IT-işti, şoferi şi ei, şi-au pus mintea la contribuţie şi au creat aplicaţia „Nu mă cert”.

- Noi spunem că va rezolva problema parcărilor. Tot ce ai nevoie e de un telefon mobil şi un QR code. QR code-ul se pune pe parbrizul maşinii şi de aici în colo, în cadrul reţelei noastre, va funcţiona notificarea, aşa cum este acum biletul din geam. Deci acesta va ţine locul biletului din geam.

-Uite, o situaţie este chiar aici, o maşină parcată deja care e blocată de o alta. Ce facem în situaţia asta?

-Doar apăsăm pe un buton şi va trebui să scanăm codul de pe parbriz. Cel care a parcat neregulamentar a primit o notificare din partea noastră.

În câteva secunde, şoferul care blochează vede pe ecranul telefonului mobil un mesaj care îl atenţionează că încurcă pe cineva.

-Am la dispoziţie patru mesaje presetate în care pot răspunde în cât timp ajung la maşină.

-Trei minute, cinci minute, şapte minute sau nu pot veni la maşină.

-Alegem varianta de trei minute, porneşte cronometrul celui care a notificat, şi, iată-ne acum în comunicare directă, eu îi voi spune că a venit la maşină. Asta înseamnă că am fost un şofer disciplinat, am venit la maşină şi nu ne-am certat.

Dincolo de evitarea conflictelor, mulţi şoferi sunt încântaţi că nu mai sunt nevoiţi să îşi expună numerele de telefon în parbrizele maşinilor.

Dacă e soţia dumneavoastră cu maşina şi vede un nebun că e o doamnă care şi-a lăsat numărul şi sună noaptea că îi place de ea...

Da... E o probă de divorţ. -:)

Aplicaţia „Nu mă cert” vine gratuit cu QR-coduri gata de lipit pe parbrize şi plăcuţe pentru parcările din zonele rezidenţiale.

„Te întorci acasă de la serviciu şi îţi găseşti locul de parcare ocupat. Foarte frustrant. Şi atunci cel care vine şi parchează pe locul tău nu are decât să scaneze QR codul de aici, echivalentul celui de pe maşină, şi să te anunţe că ţi-a luat locul”, explică Florin Sima, inginer IT.

Deja, administraţia din Timişioara s-a aratat interesată să cumpere aplicaţia pentru a-i avertiza pe şoferi că au parcat pe interzis, iar maşina le va fi ridicată dacă nu eliberează locul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri