În cât timp se face o maşină la imprimanta 3D

Data publicării:
masina 3D

A apărut un proiect de maşină construită la imprimanta 3D. Are două locuri şi se face în doar trei zile.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Maşina electrică LSEV are mai puţin de o sută de piese în componenţă, din nylon, poliester biodegradabil şi poliuretan. Şasiul şi motorul sunt făcute din metal, după metodele tradiţionale de fabricaţie.

Este potrivită pentru oraş, iar inginerii spun că ar fi chiar de cinci ori mai rezistentă decât autoturismele de aceleaşi dimensiuni pe care le vedem azi pe străzile noastre.

Cântăreşte 450 de kilograme, are o lungime de doi metri jumătate şi o înălţime de un metru jumătate. Poate atinge o viteză de 70 de kilometri pe oră şi poate parcurge 150 de kilometri cu o singură alimentare.

Maşina va fi scoasă la vânzare în Asia şi Europa în aprilie anul viitor şi ar trebui să coste 8.500 de euro. Deja s-au făcut aproximativ 7.000 de precomenzi, majoritatea de la Poşta italiană.

Pentru alte știri despre știință și tehnologie urmăriți pe Digi24, sâmbătă, de la 16:30, „Jurnalul de științe”, cu  Teodora Safta. Arhiva emisiunii „Jurnalul de științe” o găsiți aici.

Puteți accesa, de asemenea, secțiunea specială Sci-Tech a site-ului digi24.ro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri