Microsoft face case. Investiție masivă în piața imobiliară

Data publicării:
sigla microsoft
Microsoft a fost ținta unui atac cibernetic masiv care s-a întins la mai multe agenții guvernamentale și companii din SUA. Foto: Joe Raedle/ Getty Images

Microsoft pune la bătaie 500 de milioane de dolari pentru a rezolva problema crizei de locuinţe din Seattle, acolo unde preţurile au crescut foarte mult şi mulţi nu-şi mai permit o casă.

Iniţiativa vine după ce Microsoft dar şi alţi giganţi IT şi nu numai au condus la un boom economic în zonă, motiv pentru care preţurile au crescut şi mulţi localnici nu-şi mai permit o locuinţă.

Acum, compania fondată de Bill Gates va folosi aceşti bani pentru a elimina această problemă. Presa americană nu poate estima acum cam câte locuinţe la preţuri rezonabile vor rezulta din acest program, dar numărul lor poate fi de ordinul sutelor de mii.

Din suma totală de 500 de milioane de dolari, 225 de milioane vor fi acordate dezvoltatorilor de locuinţe sun formă de împrumuturi la costuri foarte mici, cu dobânzi sub cele din piaţă. Alte 250 de milioane vor fi folosite pentru construcţia de locuinţe pentru persoanele cu venituri mici.

Restul de 25 de milioane vor fi donate organizaţiilor care se ocupă de familiile defavorizate sau de rezidenţii care nu au o locuinţă.

Printre marii angajatori care au sedii în Seattle se numără Boeing – 80.000 de angajaţi, Microsoft – 42.000 de angajaţi şi Amazon – 25.000 de angajaţi.

Microsoft a făcut apel şi la celelalte mari companii să contribuie la bani la fondul menit să rezolve criza locuinţelor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri