O echipă de hackeri germani susține că a „spart” sistemul de identificare prin amprentă de la iPhone 5S

Data publicării:
hacker touch id apple

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Un grup de hackeri din Germania susține că a spart „sistemul de securitate” asigurat de această funcție.

Amprenta unui deținător de iPhone 5S lăsată pe o bucată de sticlă și fotografiată ulterior a fost suficientă pentru a crea o falsă identitate care să deblocheze telefonul iPhone 5S, securizat cu Touch ID, potrivit The Guardian.

Touch ID este un cititor de amprente încorporat în butonul Home, care permite accesul la informațiile din smartphone, aplicații sau diferitele conturi ale posesorului prin înlocuirea parolelor cu citirea amprentelor.

Hackerii spun că este jenant pentru Apple că intenționează ca prin această nouă tehnologie să se diferențieze de Samsung sau alte firme rivale care produc smartphone-uri cu sistemul de operare Android.

Apple a lansat zilele trecute două noi modele de iPhone – modelul premium 5S și un model mai ieftin, 5C.

Odată cu lansarea celor mai noi modele de iPhone, compania Apple a prezentat și un mult așteptat update al sistemului de operare. Dar, în ciuda declarațiilor impresionante și a modificărilor notabile, la prima vedere pare că Apple a schimbat sistemul de dragul schimbării.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri