Singurul aeroport românesc inclus în Indoor Google Maps

Data actualizării: Data publicării:
aeroport timisoara

Aeroportul din Timişoara este singurul din România introdus în serviciul Indoor Google Maps. Cu alte cuvinte, aerogara din vestul ţării are o hartă interioară pe care oricine o poate consulta pe internet. Călătorii care au încercat deja noua opţiune spun că telefonul mobil îi ajută să scape de coada de la biroul de informaţii.

„Am ajuns la Aeroportul din Timişoara şi am accesat aplicaţia Google Maps. Hartă indoor ne indică punctul exact în care ne aflăm şi ne ajută să localizăm fără efort terminalul la care trebuie să ajungem sau poarta de îmbarcare”, relatează Mihaela Creţu, reporter Digi24.

Aeroportul din Timişoara este singura aerogară din România care are o hartă interioară în sistemul Google Maps-Indoor.

„Administraţia aeroportului a răspuns pozitiv solicitărilor celor de la Google Maps pentru a oferi toate hărţile interioare şi toate datele legate de amplasarea porţilor de îmbarcare, a culoarelor, dar şi a cafenelelor şi a locurilor de aşteptare. Am colaborat foarte bine şi aceste hărţi vor fi în permanent îmbunătăţite, mai ales odată cu construcţia noului terminal, când vor fi extinse”, spune Nicoleta Trifan, purtător de cuvântal Aeroportului Timişoara.

În primele 8 luni ale anului, Aeroportul Internaţional Timişoara a înregistrat un trafic de peste un milion de pasageri, cu 60% mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Călătorii care au încercat deja harta interioară pe telefonul mobil spun că îi ajută foarte mult.

„Pentru mine când merg într-un aeroport nou atunci e foarte folositor să am aşa o hartă, un Google Maps aşa de detaliat”, spune un turist.

Noua opţiune Google Maps a fost gândită tocmai pentru a-i ajuta pe călători să se descurce mult mai uşor în interiorul aeroporturilor, stadioanelor, supermarketurilor sau staţiilor de autobuz. Serviciul, disponibil acum şi în România, se mai regăseşte în alte 25 de ţări, între care Germania, Marea Britanie, Rusia sau Statele Unite ale Americii. Google Maps-Indoor deţine în prezent peste 10.000 de locaţii din toată lumea.

Harta interioară a Aeroportului din Timişoara poate fi utilizată de pe orice telefon inteligent sau de pe calculator.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri