Telefon încărcat de la propriul corp al utilizatorului

Data publicării:
shutterstock baterie telefon incarcare baterie incarcare telefon
Foto: Shutterstock

Un aparat mic, mic de tot, poate extrage energie electrică din mişcările noastre. Dacă va da rezultate, inginerii americani vor să-l folosim la încărcarea telefoanelor.

Sistemul dezvoltat în Laboratorul de nanomateriale şi dispozitive de energie al Universităţii Vanderbilt este făcut după tehnologia bateriilor, din straturi de fosfor negru. Are o grosime de numai câţiva atomi, cam de 5000 de ori mai subţire decât un fir de păr. Generează cantităţi mici de energie electrică, atunci când este îndoit sau presat, chiar şi la frecvenţe extrem de joase, cum sunt mişcările umane. Funcţionează inclusiv atunci când stăm pe scaun sau în picioare.

Pentru că este foarte mic, poate fi integrat uşor în materialele textile şi nu va afecta în niciun fel aspectul acestora. Adică, le putem pune în tricouri sau pe pantaloni.

Specialiştii vor ca, în viitor, toţi să devenim depozite de energie electrică pentru dispozitivele personale şi să reuşim să ne încărcăm telefonul sau orice alte gadgeturi oriunde am fi, fără să ne conectăm la priză.

Pentru mai multe știri din domeniul științei și tehnologiei, urmăriți în fiecare vineri, de la ora 19:00, pe Digi World, „Jurnalul de științe”, prezentat de Teodora Băloi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri