Twitter îmbunătățește calitatea video pentru transmisii live

Data publicării:
GettyImages-187243543

Magic Pony, căci așa se numește start-up-ul britanic, ar urma să-i ajute pe cei de la Twitter să-și îmbunătățească serviciile de live streaming. Asta pentru că tehnologia dezvoltată de britanici a fost gândită de așa manieră încât să identifice minusurile unui clip video, de exemplu, și să îmbunătățească rezoluția acestuia.

În speță, modul în care funcționează algoritmul creat de Magic Pony și cumpărat acum de cei de la Twitter este unul destul de simplu și implică scanarea imaginilor, iar mai apoi transformarea lor în texturi cu rezoluție înaltă. În următoarea etapă, algoritmul identifică elementele vizibile și umple golurile cu informație. În final, imaginile sunt mult mai clare, la rezoluții înalte.

Anunțul privind preluarea a fost făcut public chiar de directorul general de la Twitter, Jack Dorsey, însă acesta nu a precizat la cât se ridică tranzacția. În presa străină, însă, suma vehiculată se ridică la 150 de milioane de dolari.

Aceasta nu este însă singura achiziție făcută de cei de la Twitter din dorința de a-și îmbunătăți serviciile de live streaming. În ultimii doi ani au mai cumpărat alte două start-up-uri. De departe cea mai importantă achiziție din domeniul inteligenței artificiale făcută de cei de la Twitter este cumpărarea aplicației de live streaming periscope.

Platforma de socializare Twitter are în acest moment, 320 de milioane de utilizatori la nivel mondial.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri