VIDEO. Flyboard Air, unul dintre cele mai performante hoverboard-uri

Data publicării:
hover

Flyboard Air este unul dintre cele mai performante modele de hoverboard-uri din prezent. Este atât de performant încât primele clipuri postate pe internet i-au făcut pe toți să creadă că este un trucaj. Inventat de francezul Franky Zapata, hoverboard-ul este, în prezent, proaspătul deținător al recordului mondial pentru cea mai mare distanța parcursă, adică 2.250 de metri.

Flyboard Air poate ajunge la altitudini de 3.000 de metri şi poate atinge o viteză maximă de 150 km/h. Zapata spune, însă, ca hoverboard-ul este foarte greu de controlat și că este nevoie de cel puțin 50 de ore de antrenament.

Hoverboard-ul a fost dezvoltat de Zapata şi echipa sa în patru ani. Flyboard este propulsat de patru mici motoare cu reacţie alimentate cu kerosen, depozitat în rucsacul ţinut de pilot în spate.

Puterea motoarelor este controlată prin intermediul unei telecomenzi, iar schimbarea de direcţie se face prin înclinarea corpului.

Deocamdată, din motive de siguranţă, Zapata zboară cu Flyboard Air doar deasupra apei şi la înălţimi care nu îi pun viaţa în pericol în cazul unei căderi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri