Cele mai rare păsări din România pot fi urmărite live pe internet

Data publicării:
soimi

Viaţa unei familii de şoimi dunăreni, cele mai rare păsări din România, poate fi urmărită pe internet. Specialiştii spun că sunt cunoscute mai puţin de zece cuiburi în ţara nostră, iar un pasionat de natură a instalat într-unul din ele o cameră de filmat, care transmite imagini în timp real. Sute de internauţi urmăresc acum online familia de şoimi dunăreni.

Perechea de şoimi dunăreni şi cei cinci pui pot fi urmăriţi pe internet de la începutul acestei luni. Locul în care se află cuibul este, însă, secret, pentru că specialiştii vor să ferească păsările de braconieri. Camera montată în cuib urmăreşte fiecare mişcare a şoimilor dunăreni, iar cercetătorii pot să vadă exact cum arată o zi din viaţa unei păsări dintr-o specie atât de rară.

Premiera naţională în acest moment este faptul că vedem o familie de şoimi dunăreni. Masculul vânează, vine cu prada la cuib, prada este preluată de către femelă,” spune Cristian Ilea, managerul proiectului WildLife Romania.

„Este o pasăre tipic stepică care îşi colectează hrana din zonele întinse şi în special mănâncă popândăi şi păsări mici,” explică Andrei Kiss, biolog.

Oamenii care urmăresc viaţa familiei de şoimi au lăsat pe portalul asociaţiei pentru protecţia naturii care a montat camera de filmat, sute de impresii. "Aşa cu puf, cu pene, cu aripile înfoiate, puii sunt frumoşi.", scrie un internaut. Aceeaşi încântare o au toţi cei care privesc imaginile online.

Sute de internauţi din toată lumea urmăresc online cuibul şoimilor dunăreni, iar unul din cele mai aşteptate momente e cel în care păsările pleacă să îşi procure hrana.

Şoimul dunărean este o pasăre migratoare, iar în România cele mai multe exemplare trăiesc în defileul Dunării.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri