Chiuveta viitorului, inventată de un student din Timișoara

Data publicării:
chiuveta

Eric are 22 de ani şi este student la Facultatea de Arte din Timişoara. Într-o zi şi-a propus să aducă banalul lavoar în secolul XXI şi aşa a luat formă chiuveta inteligentă. A trimis apoi proiectul la un concurs internaţional de design interior, iar un juriu a dat zilele acestea verdictul - este cea mai bună chiuvetă digitală.

Se poate seta să curgă apa două minute sau trei, filtrează apa”, explică Eric Kerti.

11.000 de studenţi din toată lumea au participat la concursul din Germania, iar un sfert dintre ei, doar la secţiunea la care a aplicat tânărul din Timişoara. Proiectul său le-a întrecut până şi pe cele ale americanilor sau asiaticilor.

„Universitatea se poate măsura cu cele mai bune universităţi din lume, Eric Kerti s-a clasat pe primul loc undeva printre primii 3.000 de concurenţi din lume”, spune Florin Jurcă, purtătorul de cuvânt al Universităţii de Vest din Timişoara.

Eric va pleca luna viitoare la Hamburg să îşi ia premiul, diplomă şi bani. Va avea ocazia astfel să cunoască şi investitori.

„Branduri sunt în căutare de talente care pot să devină viitori designeri ai acestor firme”, afirmă Alexandru Bunii, lector universitar.

Dacă va fi produsă în serie, chiuveta inteligentă va costa aproximativ 500 de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri