Cod galben de ninsori în opt județe

Data actualizării: Data publicării:
lapovita si ninsoare

Cod galben de ninsori în opt judeţe din zona de munte. Județele vizate de atenţionarea meteo sunt Braşov, Sibiu, Harghita, Covasna, Buzău, Argeş, Dâmboviţa şi Prahova.

Codul galben este valabil până la ora 12.00 în Brașov, Sibiu, Harghita, Covasna și până la ora 13.00 în Argeș, Dâmbovița, Buzău și Prahova. 

Va ninge în zonele de munte, iar din cauza ninsorii, vizibilitatea va scădea sub 100 de metri.

În restul țării, meteorologii au avertizat că, până sâmbătă după-amiază, în Dobrogea, Bărăgan şi sudul Moldovei, precum şi în zona montană înaltă, vântul va avea la rafală viteze de 50 - 60 de kilometri pe oră, în sudul şi estul ţării va ploua, iar în Carpaţilor Meridionali şi Orientali vor fi precipitaţii mixte.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a transmis că, sâmbătă, vremea va fi rece, iar în dimineţile următoare, local se va produce brumă, în special în nord şi în centru, precum şi în zonele de deal din restul ţării.

În  estul Moldovei şi în Dobrogea, cantităţile de apă vor depăşi 15 litri pe metru pătrat.

„Vântul va avea intensificări în Dobrogea, Bărăgan şi sudul Moldovei, precum şi în zona montană înaltă, unde viteza la rafală va depăşi 50 0- 60 km/h”, se arată în informarea ANM, care este valabilă până la ora 15.00.

Precipitaţiile mixte din zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali vor fi în general slabe, iar la peste 1.500 de metri altitudine vor predomina ninsorile. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri